Selam Olsun Bu Kutlu Davada "Ben De Varım" Diyenlere
Selam Olsun Bu Kutlu Davada "Ben De Varım" Diyenlere
Kıymetli dostlarım,
Çok değerli yol arkadaşlarım;
Alınteri, emek, mücadele, direniş, azim, kararlılık ve fedakarlıkta sınır tanımayarak hep birlikte verdiğimiz destansı mücadelede, akıttığımız terleri onlarca kazanımla taçlandırdığımız sendikal mücadelemizin 15’inci yılını; hizmet kolumuzdaki diğer bütün sendikaların üye sayıları toplamının yaklaşık 3 katı gibi ezici bir farkla 9’uncu kez yetkimizi taçlandırmanın zaferini, siz vefakar dostlarımızla kutlamanın onurunu, gururunu, mutluluğunu yaşıyoruz.
Bu muhteşem zafere katkı veren bütün teşkilat mensuplarımıza ve her bir kahramanımıza teşekkürlerimi, şükranlarımı sunuyorum.
Bildiğiniz gibi Yetkili Konfederasyon Memur-Sen ve Yetkili Sendika Toç Bir-Sen olarak 2016-2017 yıllarını kapsayan III. Dönem Toplu Sözleşmesi’nde 43’ü genele, 170’i hizmet kollarına ilişkin olmak üzere toplamda 213 kazanımla tarihi bir Toplu Sözleşme sürecini geride bıraktık.
Onlarca kazanımın yanı sıra TAR-GEL personeli kardeşlerimize: ‘Kadro meselesini nasıl ki biz çözdüysek, köyde istihdam edilme meselesini de biz çözeceğiz’ dedik ve kanayan yara haline gelen TAR-GEL mağduriyetini tarihin çöp sepetine attık. Toplu Sözleşme mutabakat metni gereği Toç Bir-Sen ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı arasında yürütülen müzakereler, komisyon çalışmaları ve değerlendirme toplantıları sonrası 2 Şubat 2016 tarihinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nda düzenlenen Protokol İmza Töreni ile birlikte tarihi bir gün yaşandı ve Toç Bir-Sen yine bir destan yazdı.
Bu soruna neşter vurulmasında çözüm iradesi ortaya koydukları için başta Sayın Bakanımız Faruk Çelik’e, Bakanlık ve TOÇ BİR-SEN Teknik Heyetlerine, gece gündüz kararlılıkla mücadele eden tüm teşkilatımıza ve bizlere inanmış, güvenmiş gönül dostlarımıza şükranlarımı sunuyorum. TAR-GEL’in sonlandırılması zaferinin proje çalışanı tüm kardeşlerimize, Bakanlığımıza, üreticimize, çiftçimize, topyekûn tarım sektörümüze, aziz milletimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.
Değerli Dava Arkadaşlarım;
Yine son 14 yılın en iyi Toplu Sözleşmesi gereği OGM ile ortaklaşa düzenlediğimiz “OGM Çalışanlarının Sorunları ve Çözüm Önerileri” çalıştayı da sendikacılıkta bir ilktir. Orman çalışanlarının sorunlarının tespiti ve bu sorunların çözümü için Orman Genel Müdürlüğü ile Toç Bir-Sen tarafından düzenlenen çalıştay; Kamu Personeli sistemimiz, statü hukukumuz bakımından çok anlamlıdır. Orman Genel Müdürü Sayın İsmail Üzmez ile imzaladığımız bu protokolle OGM çalışanlarımız yine pek çok kazanıma kavuşmuştur. Orman Genel Müdürlüğü çalışanlarımızın sorunlarına çözüm kapısını aralayan bu çalıştaya desteklerinden dolayı Sayın Bakanımız Prof. Dr. Sayın Veysel Eroğlu’na, Bakanlık Müsteşarı Sayın Lütfi Akca’ya, Orman Genel Müdürü Sayın İsmail Üzmez’e, Bakanlık ve Genel Müdürlük bürokratlarına Toç Bir-Sen ailesi adına şükranlarımı sunuyorum. Tüm bu kazanımlarımızın yanında, Orman çalışanlarımıza uygulanan rotasyonun kaldırılması, Tekniker unvanlı kadrolarda bulunan personelin lisans tamamlayabilmeleri için üniversiteler ile aralarına konulan setlerin kaldırılması, TMO ve TİGEM çalışanlarına üretimi teşvik primi verilmesi, TKDK personelinin 4/A kadrosuna alınması için de mücadelemiz kararlılıkla devam etmektedir.
Milletin değerlerini esas alan, alın terini ve emeği kazanıma dönüştüren Toç Bir-Sen olarak; kamu çalışanlarımızın mali, sosyal ve özlük haklarında uluslar arası normların ve standartların yakalanması adına verdiğimiz mücadelenin yanı sıra akademik çalışmalarımız ile kültürel ve sanatsal faaliyetlerimize de hız kesmeden devam ediyoruz. Bu bağlamda üyelerimizin; emeği, alınterini ve yurdumuzun eşsiz güzelliklerini fotoğrafladığı eserlerin yer aldığı ‘Anadolu’da Tarım, Orman ve İnsan’ temalı fotoğraf yarışması ve sergimiz ile 38 akademisyenin katıldığı yedi oturumlu üç gün süren ‘2023-2071 Vizyonuyla Toç Bir-Sen Tarım Kongresi’ bu hizmetlerimizin en güzel örnekleridir.
Kızılcahamam’da ülkemizin en seçkin akademisyenlerinin, tarım sektörü temsilcilerinin ve 81 ilden gelen teşkilat mensuplarımızın katılımıyla gerçekleştirilen Tarım Kongremizde ki amacımız, tarım sektörümüzün dününün, bugünün ve yarınının analitik bir biçimde değerlendirilip, tarım sektörümüze, üreticimize, çiftçimize, köylümüze, yetmiş sekiz milyon aziz milletimize olan sorumluluğumuzun gereğini en iyi bir şekilde yerine getirmekti.
Evet hiç şüphesiz Toç Bir-Sen’imiz bir emek örgütüdür. Biz üyelerimize olduğu gibi Aziz Milletimize de sorumluluklarımızın olduğuna inanıyoruz. Bu yüksek sorumluluğun gereği olarak dünyada gelişmiş-gelişmemiş, gelişmekte olan ülkelerin tamamının en stratejik sektörü olan tarımın her alanının akademik olarak ele alınıp değerlendirilmesi, tarım politikalarının gerek belirlenmesi gerekse uygulama aşamalarının günümüzde en yüksek seviyelere tırmanan tarımdaki uluslararası rekabeti düşündüğümüzde yaptığımız kongrenin ülkemiz tarım sektörü bakımından ne kadar anlamlı ve değerli olduğu açıktır. Yaptığımız bu önemli çalışmalar ile sendikacılığı eleştiri, tenkit zemininden akademik teklif zeminine de taşımış oluyoruz. Sendikal sorumluluk izdüşümünü hizmet kolu boyutundan ülkemizin ve milletimizin tamamını kuşatan geniş bir çerçeveye de taşımış oluyoruz. Böylece üyelerimizin sorunlarının çözümüne yaptığımız katkıyı ülkemizin sorunlarını da çözmek için sunmuş bulunmaktayız. Evet yaptıklarımızı abartmak istemiyorum ancak Memur-Sen’imiz, Toç Bir-Sen’imiz bu ülkenin Aziz Milletimizin saygın birer STK’ları olarak yapılan her çalışma ile bu ülkeye, Aziz Milletimize olan yüksek sorumluluğu en iyi bir biçimde yerine getirmeye çalıştığını arz etmek isterim.
Değerli Dostlar;
Geriye dönüp baktığımızda Toç Bir-Sen’imizin üyelerimizin ve çalışanlarımızın onlarca sorununu çözdüğünü, onlarca kazanıma imza attığını görüyoruz. Bu şüphesiz hepimiz adına büyük mutluluk, gurur vesilemiz. Ancak önümüze baktığımızda çözmemiz gereken; fiili hizmet, 4/B, 4/C, TKDK Üniversiteli İşçiler ve usta öğreticilere kadro, lisans tamamlama, ek ödemelerin emekli ikramiyesi ve maaşlarına yansıtılması, arazi tazminatlarının maaşla birlikte ödenmesi, OGM çalışanlarımızın emeklilik sonrası silah ruhsat harcı, TMO ve TİGEM çalışanlarımıza ÜTP gibi her bir üyemiz ve çalışanımız bakımından fevkalade önemli olan her bir sorunun da çözülebilmesi için örgütlü olmanın, sendikalı olmanın, bir olmanın, iri olmanın, diri olmanın, Toç Bir-Senli, Memur-Senli olmanın öneminin, değerinin her geçen zamanın artırdığını gözünü kapatanlara bile, güneşin ışığını gözünün içine zorla soktuğu gibi gördüğü, anladığı açık gerçeğini algı sıkıntısı olmayan aklı selim, ehl-i vicdan herkesin idrak ettiği gerçeği bütün gerekçeleri ve hakikatleriyle ortadadır. Bu bağlamda evet yukarıda bahsettiğim gibi elbette sorunlarımız var. Bizim bunları ivedilikle çözebilmemiz için iri olmak, güçlü olmak, diri olmak, bir olmak, Toç Bir-Senli olmak, Memur-Senli olmak zorundayız. Bu bakımdan Toç Bir-Sen’imizin 50.000, Memur-Sen’imizin bir milyon üye hedefinin salt, kuru bir güçlü olmanın ötesinde; üyesine, çalışanına, dünya mazlumlarına olan sorumluluklarının gereğinin yapılması adına adil ve yaşanabilir bir dünya idealinin gerçekleşmesi bakımından ne kadar anlamlı, ne kadar değerli olduğu güneş gibi ortadadır.
Sorunsuz bir dünya kayalıklarda, mezarlıklarda vardır. Hepimiz çok iyi biliyoruz ki insanın olduğu, yaşamın olduğu her yerde sorunlar vardır ve olacaktır. Sorunların olması, bunların azlığı yada çokluğu elbette ki anlamlıdır, önemlidir. Ancak bundan çok daha anlamlısı ve çok daha değerlisi bu her bir sorunun algılanması, değerlendirilmesi, çözme iradesinin-becerisinin-yeteneğinin ortaya konulabilmesidir. Bu bağlamda 2015 Toplu Sözleşmesi’nin 213 kazanımı ve çözülmesi gereken her bir sorunun çözülmesi ve arzulanan hedeflere ulaşılması bakımından, yaklaşık 3.200.000 memurumuz bakımından, 41.542 Toç Bir-Sen üyesi ve bir milyona yaklaşan Memur-Sen üyesi bakımından, yüz milyonu aşan aziz milletimiz (78 milyonu ülkemizde, Avrupa başta olmak üzere dünyadaki vatandaşlarımızın toplamı) bakımından, tüm dünya mazlumları bakımından realite Toç Bir-Sen’imize, memur-Sen’imize olan kurumsal ihtiyacı güneş gibi ortaya koyarken Toç Bir-Sen’lilerin, ve Memur-Sen’lilerin de Üstad’ın veciz bir şekilde ifade ettiği gibi; “Binbir başlı kartalı nasıl taşır kanarya?” misali sorumluluklarını artırıp bu kutlu davada “ben de varım” dedirtmektir.
Selam olsun bu kutlu, onurlu davada ”ben de varım” diyen 41.542 Toç Bir-Sen’li ve bir milyona yaklaşan Memur-Sen’li yiğit yüreklere, ferasetli, basiretli erdemlilere…