PTT KİK Toplantısında 39 Madde Görüşüldü
Birlik Haberleşme ve İletişim Çalışanları Sendikası’nın (Birlik Haber-Sen) genel yetkili sendika olarak katıldığı PTT A.Ş. ile gerçekleşen yılın ilk Kurum İdari Kurulu’nda 39 madde gündeme geldi.
Toplantı, 4688 sayılı “Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu”nun “Kurum İdari Kurulları” başlıklı 22. maddesi gereğince oluşturulan Kurum İdari Kurulu’nun (KİK) Haberleşme işkolunda Birlik Haber-Sen ile Posta ve Telgraf Teşkilatı yetkililerinin katılımıyla PTT Genel Müdürlüğünde gerçekleşti.
Birlik Haber-Sen adına toplantıya Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Gürbüz İnaltekin, Genel Başkanvekili Mehmet Cemal Çivi, Genel Başkan Yardımcıları Ömer Budak, Mevlüt Burgaç, Abdurrahman Tanrıverdi, Ahmet Karagöz katılırken PTT A.Ş. adına ise PTT Genel Müdür Yardımcısı Özay Atbaş, İnsan Kaynakları Daire Başkanı Erdal Örgen, Muhasebe ve Finansman Daire Başkanı Seyit Ahmet Suluova, Posta ve Kargo Daire Başkanı Mustafa Soran, Hukuk Müşaviri Süreyya Hallı, PTT Bank Daire Başkanı Cevdet Yalçınkaya, Destek Hizmetleri Daire Başkanı Mehmet Rüzgar, Satın alma Daire Başkanı Hasan Çakıcı, İnsan Kaynakları Daire Başkan Yardımcısı Serdar Tekelioğlu katıldı.
PTT Genel Müdür Yardımcısı Özay Atbaş’ın başkanlığını yaptığı toplantıda, yemek yardımı ve tayin bedelinin tam olarak ödenmesi. PTT merkezleri, Posta Dağıtım Ve Kargo İşleme Merkezleri’ndeki dağıtım hizmetlerinin birleştirilmesi nedeniyle başmüdürlüklerden gelen dağıtıcı normlarının eksiltilmeden onaylanması, eksik normların tamamının doldurulması ve norm çalışmalarının yeniden yapılması. Büyük şehirlerde yeniden norm çalışması yapılması. PTT Merkez müdürlüklerinde Cumartesi çalışmalarına son verilmesi. İdari hizmet sözleşmeli personele de nöbet yazılması. Başdağıtıcıların dağıtım şefi yapılması. Teknik personele unvan yükselme sınavının açılması ve idari kadrolara açılan unvan yükselme sınavlarına girebilmelerinin sağlanması. Yıllık izinlerin düzenlenmesi. Tüm merkez ve şubelere temizlik malzemesi verilmesi, şubelerin temizliği için firma elemanı tahsis edilmesi. Personel servis hizmetinin tüm illerde uygulanması. Tüm PTT merkezleri ile şubelere içme suyu verilmesi. Giyim eşyalarının düzenlenmesi. Veznedarların maaşlarının bir üst düzeyden ödenmesi. Emekli maaş ödemeleri. Mali sorumluluk verilmesi. İdari izin günlerinde personellerin çalıştırılmaması. PTT’de görev yapan iş güvenliği uzmanlığı sertifikasına sahip eğitici personeller tarafından PTT personellerine eğitim verilmektedir. Taşaron firma elemanlarının maaşlarının zamanında yatırılması. Şikayetlerin değerlendirilmesi. İdari hizmet sözleşmeli personele performans ödenmesi. İhbarlı gönderiler için personele cep telefonu tahsis edilmesi. Dağıtım hizmetlerinde taşaron elemanı yerine idari hizmet sözleşmeli personel alınması. PTT emeklilerinin ve eşi başka kurumda çalışanların eşlerininde sağlık yardım sandığından faydalanmasının sağlanması. Sağlık yardım sandığının verdiği hizmetlerden yeteri kadar yararlanamayan illerde görev yapan çalışanların Sağlık Yardım sandığı aidatlarının düşürülmesi. 2000 adet motosiklet alınması. 2000 adet para sayma makinesi alınması. Araç içi yalıtımların yapılması gibi 39 madde görüşüldü.
PTT A.Ş. İLE GÖRÜŞÜLEN MADDELER ŞÖYLE:
BİRLİK HABERLEŞME VE İLETİŞİM
ÇALIŞANLARI SENDİKASI
(BİRLİK HABER-SEN)
İLE
PTT A.Ş. GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
2014 YILI 1. DÖNEM
KURUM İDARE KURULU (KİK)
TALEPLERİ
25.04.2014
MADDE -1
YEMEK YARDIMI VE TAYİN BEDELİNİN TAM OLARAK ÖDENMESİ,
14.08.2013 gün ve 28735 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Basın, Yayın Hizmet koluna ilişkin toplu sözleşmenin 8. Maddesinde PTT’de mobil çalışan personele 2155 sayılı kanuna göre tayin bedeli verilir. Denmektedir.
30 Mart itibariyle 30 büyük şehrin sınırları mülki idare sınırları olduğundan Belde, Köy ve Mezralarında Büyükşehrin bir mahallesi olması nedeniyle 30 büyük şehirde çalışan tüm dağıtıcılara 100.000 sayısına bakılmak sızın tayin bedelinin ödenmesini,
Ayrıca, PTT’de mobil çalışan personele yemek yardımı verilmesi
Hizmet kolumuza ilişkin Toplu Sözleşme’nin 8.maddesinde: “T.C. Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü posta dağıtıcılarından, merkez nüfusu 100.000’i aşan yerleşim yerlerinde mobil hizmet verenlere 2155 sayılı Kanuna göre tayın bedeli verilir.” hükmüne yer verilmiştir.
2155 sayılı Kanun’un 1.maddesinin son cümlesinde “…ayda günlük er tayın istihkakının bir aylık tutarı tayın bedeli olarak verilir.” ifadesine yer verilmiştir.
Ayrıca 2155 sayılı Kanun’a dayanılarak çıkarılan Bazı Kamu Personeline Tayın Bedeli Verilmesine Ait Yönetmeliğin 4.maddesinde:
“Bu personele, tayın bedeli olarak her ay Askeri Tayinât ve Yem Kanununda yer alan günlük er tayın istihkakının bir aylık tutarı peşin olarak ödenir.” hükmü ile aynı yönetmeliğin 7.maddesinde:
“Tayın bedelinin bir aylık tutarı, ay başında maaşla birlikte peşin olarak ödenir.” hükmüne yer verilmiştir.
Yukarıda yer verilen tüm bu yasal düzenlemeler çerçevesinde, tayın bedelinin, Askeri Tayinat ve Yem Kanununda yer alan günlük er tayın istihkakının bir aylık tutarının, peşin olarak ödenmesi gerekmektedir.
Ancak, tayın bedeli ödenen diğer kamu kurum ve kuruluşlarında, ayda kaç gün çalışıldığına bakılmaksızın, 2014 yılı için bir aylık tayın bedeli 161,7-TL peşin ödenir iken, PTT Anonim Şirketinde bu bedel 30 güne bölünerek, dağıtıcı personele;
• Cumartesi Pazar çalışmayanlar için ((161,7-TL/30)x22) 118,58-TL,
• Cumartesi günü çalışanlar için ((161,7-TL/30)x26) 140,14-TL olarak ve çalıştıkları ayı takiben ödenmektedir.
Bu sebeplerle, PTT Anonim Şirketinde de, mevzuata aykırı uygulamaya son verilerek, yukarıda yer verilen toplu sözleşme hükmü uyarınca tayın bedeli alan dağıtıcılara tayın bedelinin Cumartesi-Pazar çalışılıp çalışılmadığına bakılmaksızın bir aylık Askeri Tayinat ve Yem Kanununda yer alan günlük er tayın istihkakının (161,7-TL’nin), peşin olarak ödenmesi gerekmektedir.
Yemekhane bulunmayan PTT Başmüdürlüğü ve bağlı Merkezlerde çalışanlara yemek yardımından faydalanmasının sağlanmasını,
MADDE -2
PTT MERKEZLERİ, POSTA DAĞITIM VE KARGO İŞLEME MERKEZLERİNDEKİ DAĞITIM HİZMETLERİNİN BİRLEŞTİRİLMESİ NEDENİYLE BAŞMÜDÜRLÜKLERDEN GELEN DAĞITICI NORMLARININ EKSİLTİLMEDEN ONAYLANMASI, EKSİK NORMLARIN TAMAMININ DOLDURULMASI VE NORM ÇALIŞMALARININ YENİDEN YAPILMASI.
2013 yılı birinci dönem KİK kararlarının birinci maddesinde dağıtıcıların günlük çalışma saatlerinin 480 dakika olduğu ve normlarında bu çalışma saatlerine göre düzenleneceği belirtilmesine rağmen, sahaya giden İşletme Kontrolörlerinin günlük dağıtılacak gönderinin 450-500 kayıtsız veya 70 kayıtlı olarak tespit edilmesi yönünde Genel Müdürlüğün telkinde bulunduğunu ve bu sayıların dışına çıkamayacaklarını belirtmektedirler.
Ayrıca bir çok ilde yapılan norm çalışmalarını PTT Başmüdürlükleri ve sendikalar onaylayarak PTT Genel Müdürlüğünüze göndermiş olmalarına rağmen Genel Müdürlüğünüz onaylanarak gönderilen normlar üzerinden dahi indirime gitmektedir.
Bu nedenle;
1 - PTT Genel Müdürlüğü personel norm belirleme kriterlerinin günlük dağıtılacak gönderiye göre değil 480 dakika üzerinden yeni norm kadrolarının oluşturulması ve yeni oluşturulan norm ve kadrolara acilen ilgili personellerin atamalarının yapılması,
2 – başmüdürlükler ve sendikaların onaylayarak Genel müdürlüğünüze gönderdiği norm kadrolarının eksiltilmeden onaylanması,
MADDE – 3
BÜYÜK ŞEHİRLERDE YENİDEN NORM ÇALIŞMASI YAPILMASI
30 Mart 2014 tarihinden itibaren 30 büyük şehire bağlı belde, köy ve mezraların o il ve ilçenin bir mahallesi olarak belirlendiğinden tüm büyük şehirlerin dağıtım cihet normlarının yeniden düzenlenmesi,
MADDE-4
PTT MERKEZ MÜDÜRLÜKLERİNDE CUMARTESİ ÇALIŞMALARINA SON VERİLMESİ,
PTT Merkez Müdürlüklerinde Cumartesi günleri işlem hacminin düşük olması nedeniyle geliri giderini karşılamamaktadır. Kurumun öz kaynaklarının daha rasyonel kullanılmasını teminen Cumartesi günleri çalışmalarına son verilmesi,
MADDE -5
İDARİ HİZMET SÖZLEŞMELİ PERSONELEDE NÖBET YAZILMASI
Ayrıca, Dağıtım ve PTT Merkezlerinde Cumartesi günleri sadece Sözleşmeli Personellere nöbet yazılmakta, İdari Hizmet sözleşmeli personellerin mesai saatleri yüksek olduğundan mesai yazılmamaktadır. Bu durum iş barışını bozmakta çalışanlar arasında telafisi mümkün olmayacak tartışmalara neden olmaktadır. Bu durumun önlenmesini teminen Cumartesi mesai yaptırılacak personeller arasında ayrım yapılmadan nöbet yazılmasının sağlanmasını,
MADDE – 6
BAŞDAĞITICILARIN DAĞITIM ŞEFİ YAPILMASI
Dağıtım Müdürlüklerinde görev yapan başdağıtıcı ve şefler arasında yetki tartışması yaşanmaktadır.
Yetki tartışmasının ve atıl iş gücünün ortadan kaldırılması için Başdağıtıcılık kadrosunun ve isminin yeniden tanımlanarak Başdağıtıcıların Dağıtım şefi olarak atanmasının yapılması.
MADDE- 7
TEKNİK PERSONELE ÜNVAN YÜKSELME SINAVININ AÇILMASI VE İDARİ KADROLARA AÇILAN UNVAN YÜKSELME SINAVLARINA GİREBİLMELERİNİN SAĞLANMASI
PTT Genel Müdürlüğü’ nün son yıllarda gerçekleştirmiş olduğu atılımda teknik personellerin verdiği katkı göz ardı edilemez, şöyle ki; sayıları yaklaşık 5.000 olan PTT iş yerinin PTT Bank Konseptine Uygun Olarak Yeniden Düzenlenmesi, bu binaların bir çoğunun depreme karşı yeniden güçlendirme işleminin yapılması, tüm merkezlerin otomasyona açılması, otomasyona açılan merkezlerin çalışılabilirliğinin sağlanması ve teknik destek verilmesi, kendi istekleri dışında gişelerde memurluk yaptırılması ve 200’ den fazla işlemin program yazılımının sağlanması gibi onlarca hizmeti gerçekleştirmektedirler.
Bununla beraber PTT Genel Müdürlüğünüz unvan yükselme sınavlarında teknik personellerin yaptığı çalışmaları göz ardı ederek bu personellerin mağdur olmasına ve kurum aidiyetlerinin yok olmasına neden olmuştur.
Bu nedenle söz konusu mağduriyetlerin giderilebilmesi için;
1 – Mühendislerden atanma şartlarına haiz olanlara Başmühendislik unvanının verilmesi,
2 – Teknisyen, Başteknisyen ve Teknikerlerin yararlanabilmesi için Teknik Şef kadrolarının tahsis edilmesi ve bu kadrolara Teknisyen, Başteknisyen ve Teknikerlerin girebileceği sınav açılarak şartları taşıyanların bu sınavlara girebilmelerinin sağlanması,
3 – Teknik personellerin isteği doğrultusunda idari unvanlar için açılan unvan yükselme sınavlarına da katılabilmelerinin sağlanması.
MADDE - 8
YILLIK İZİNLER
a) Tüm personellerin yıllık izinlerinin kullandırılmasını, İzne ayrılan personelin izinde geçirdiği süre içerisinde işinin ( cihet dağıtımı veya masasında bekleyen iş ) bekletilmemesi için Başmüdürlüklerce gerekli tedbirlerin alınmasının sağlanması.
b )Dağıtıcı personellere cihetine bakacak adam bulmasan sana izin veremem yaklaşımından vaz geçilerek gerekli planlamayı merkez yetkililerin yapması konusunda tüm birimlere talimat verilmesini,
MADDE- 9
TÜM MERKEZ VE ŞUBELERE TEMİZLİK MALZEMESİ VERİLMESİ, ŞUBELERİN TEMİZLİĞİ İÇİN FİRMA ELEMANI TAHSİS EDİLMESİ,
Sendikamıza gelen yakınmalarda PTT Şubelerinde gerektiği kadar temizlik yapılamadığı, bazı PTT şubelerinde tek personel çalıştığından temizliği de memurun yaptığı ve maliyetini kendisinin karşıladığı, temizlik için şubelere her hangi bir ücret ödenmediği, temizlik için yeteri kadar hassasiyet gösterilmediği, bazı şubelerin lavabo ve WC ’lerinin olmadığı, şubelere kağıt havlu ve tuvalet kağıdı verilmediği, Başmüdürlük ve PTT Merkezlerinde görev yapan firma elemanlarının masa ve cam temizliği yapmadığı anlaşılmıştır. Kurum çalışanlarının sağlıklı bir ortamda çalışmaları ve müşteri memnuniyetinin sağlanması için;
a) Şubelerin temizliği için gezici şirket elemanlarının her bir şubenin asgari 3 günde bir temizlenecek şekilde temizlik yapılmasının sağlanması,
b) Yarım gün çalışan firma temizlik işçilerinin tam gün çalışmasının sağlanması,
c ) Temizlik malzemesinin tüm merkez ve şubelere verilmesini,
MADDE - 10
PERSONEL SERVİS HİZMETİNİN TÜM İLLERDE UYGULANMASI
Büyük şehirlere verilen servis hizmetinin yaygınlaştırılarak tüm çalışanların faydalanmasının sağlanması,
Servis verilmeyen çalışanlara servis ücretinin ödenmesi,
MADDE -11
TÜM PTT MERKEZLERİ İLE ŞUBELERE İÇME SUYU VERİLMESİ,
Genel Müdürlüğünüz bünyesindeki Tüm Başmüdürlükler, Dağıtım Toplama Müdürlükleri, Merkez Müdürlükleri ve PTT Şube’lerine taşeron elemanlarda dahil edilerek yeterince su tahsisi yapılmasını,
MADDE - 12
GİYİM EŞYASI:
1 - Giyim eşyalarının mevsimine göre zamanında verilmesi, tüm dağıtıcı personellerin beden ölçülerin yıllık alınması,
2 - Motorize Kıyafet verilen dağıtıcılara normal dağıtıcı kıyafeti verilmemektedir. Sıcak havalarda kışlık elbise giyilmesi görev yapan personelin görev yapmasını olumsuz etkilemektedir. Motorize dağıtım yapan dağıtıcıların İlk ve Son Baharda giymek üzere normal giyim eşyası verilmesi,
MADDE- 13
VEZNEDARLARIN MAAŞLARININ BİR ÜST DÜZEYDEN ÖDENMESİ,
PTT İş yerlerinde kurulu bulunan PTT matiklere mesai saatleri içinde veya hafta sonları para aktarılması, arızasının giderilmesi iş ve işlemlerini yürüten Veznedar ve diğer personellere haftanın 6. Günü çalışmış olmaları göz önüne alınarak maaşlarının bir üst düzeyden verilmesi,
MADDE-14
EMEKLİ MAAŞ ÖDEMELERİ
PTT Merkez ve Şubelerinde özellikle Emekli maaş ödeme günlerinde ( her ayın 17-26 tarihleri arasında) Ziraat Bankası tarafından paranın geç verilmesinden dolayı personel ve emekli müşteriler arasında sorun yaşanmaktadır. Para transferinin sabah 09.00-09.30 saatleri arasında alınmasının sağlanması, mümkün olmaması halinde ise emekli maaş ödemelerinin bankalarda olduğu gibi saat 10.00’a alınması,
MADDE-15
MALİ SORUMLULUK VERİLMESİ
PTT Başmüdürlük İşletme ve Teknik Birimler, Yapı ve Teknik İşler Müdürlüğü, Malzeme ve İdari işler Müdürlüklerinde İhale, Ödenek ve Muayene Kontrol çalışmalarını yapanlar ile ofline havaleleri gişe açarak varış merkezlerine ileten memurlara da mali sorumluluk verilmesi,
MADDE-16
İDARİ İZİN GÜNLERİNDE PERSONELLERİN ÇALIŞTIRILMAMASI
Hükümet tarafından Memurlar için İdari izinli sayılan günlerde ve arife günlerinde PTT Merkez ve Şubelerinin işletmeye kapatılmasını,
MADDE-17
İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI
Çalışma Bakanlığı düzenlemelerine göre PTT’de görev yapan iş güvenliği uzmanlığı sertifikasına sahip eğitici personeller tarafından PTT personellerine eğitim verilmektedir. Eğitim veren personele ilave ücret verilmesi,
MADDE-18
TAŞARON FİRMA ELEMANLARININ MAAŞLARININ ZAMANINDA YATIRILMASI
hizmet alımı yöntemiyle çalıştırılan taşeron firma elemanlarının maaşları zamanında ödenmediğinden çalışanların iş verimi düşmektedir. As-gün firmasının Taşeron firma elemanlarının maaş ödemelerini zamanında yatırmadığından firma elemanları mağdur olmaktadır. Taşaron firma elemanlarının maaş ödemelerinin zamanında yatırılmasının sağlanmasını,
MADDE-19
ŞİKAYETLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ
Bimer ve info’ya düşen şikayetlerle ilgili şikayet edenin haklı olup olmadığına bakılmaksızın personele doğrudan soruşturma açılması personelin moral ve motivasyonu olumsuz etkilemektedir. Gerekli inceleme yapılmadan çalışanlar hakkında inceleme ve soruşturma yapılmaması,
MADDE-20
İDARİ HİZMET SÖZLEŞMELİ PERSONELE PERFORMANS ÖDENMESİ,
İdari hizmet sözleşmeli personele verileceği belirtilen performans ücretinin miktarı tespit edilerek ödenmesinin sağlanmasını,
MADDE-21
İHBARLI GÖNDERİLER
İlçelerde çalışan personeller ihbarlı kargo sahiplerine bilgi verebilmek için kendi cep telefonlarından müşteriyi aramakta ve çalışanlar ceplerinden telefon faturası ücreti ödemek zorunda kalmaktadır.
Çalışanlara yük getiren bu uygulamanın düzeltilmesi için ilçe PTT Merkezinin kontörlü dahi olsa şehirlerarası aramalara açılması.
MADDE-22
DAĞITIM HİZMETLERİNDE TAŞARON ELEMANI YERİNE İDARİ HİZMET SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALINMASI,
Dağıtım hizmetlerinin sağlıklı yürütülmesini teminen taşeron firma elemanlarına tebligat dağıtımı yaptırılamadığından bundan sonra taşeron elemanı alımına son verilerek yerine İdari Hizmet Sözleşmeli personel alınması durumunda yaşanan sıkıntıların aşılacağı görülmektedir.
MADDE-23
PTT EMEKLİLERİNİN VE EŞİ BAŞKA KURUMDA ÇALIŞANLARIN EŞLERİNİNDE SAĞLIK YARDIM SANDIĞINDAN FAYDALANMASININ SAĞLANMASI,
1 - PTT’den emekli olan personel ile bakmakla yükümlü olduğu eş ve çocuklarının da Sağlık Yardım sandığından faydalanmasının sağlanması,
2 – Kendisi PTT personeli olduğu halde eşi başka kurumda çalışanların eşlerinin de aidatlarını fazla yatırmak şartı ile Sağlık Yardım sandığından yararlanmasının sağlanması.
MADDE -24
SAĞLIK YARDIM SANDIĞININ VERDİĞİ HİZMETLERDEN YETERİ KADAR YARARLANAMAYAN İLLER
Nüfus oranı düşük olan veya Sağlık yardım sandığının yeteri kadar hizmet sunamadığı illerde görev yapan çalışanların Sağlık Yardım sandığı aidatlarının düşürülmesi.
MADDE – 25
2000 ADET MOTORSİKLET ALINMASI
PTT Merkez Müdürlüklerinde bulunan motosikletler ekonomik ömrünü doldurduğundan kullanılamaz hale gelmiştir. Mevcut motosikletler sık sık arıza yaptığından dağıtım hizmetleri aksamakta bir çok motosiklet hurdaya ayrılmıştır. Dağıtım hizmetlerinin sağlıklı yürütülmesini teminen ivedilikle 2000 adet motosiklet alınmasını,
MADDE-26
2000 ADET PARA SAYMA MAKİNASI ALINMASI,
PTT Merkez ve Şubelerinin ihtiyacına binaen 2000 adet para sayma makinesinin alınması.
MADDE – 27
ARAÇ İÇİ YALITIMLARIN YAPILMASI
Kış mevsiminin sert geçtiği illerde ve ilçelerdeki araçların iç yalıtımının olmaması nedeniyle kışın araçla dağıtım yapılırken her ne kadar aracın kaloriferi çalıştırılsa da araç iç ısınması sağlanamamakta bu nedenle de personel hastalanarak rapor almak zorunda kalmaktadır.
Personelin sağlığının bozulmaması için bu yörelerdeki araçların iç yalıtımının yapılmasının sağlanması yada kuruma yeni alınacak araçların şartnamelerine araç içi yalıtımlı olacaktır ibaresinin konulması,
MADDE-28
BAŞMÜDÜRLÜKLER
Yalova PTT Başmüdürlüğüne, 7 dağıtıcı, 3 adet araç tahsis edilmesi, Adıyaman PTT Başmüdürlüğüne 2 zırhlı araç, 15 dağıtıcı tahsis edilmesi, Yozgat PTT Başmüdürlüğüne Para Sayma Makinesi ve Güvenlik görevlisi tahsis edilmesi, Çorum PTT Başmüdürlüğüne, 16 dağıtıcı tahsis edilmesini, Sinop PTT Başmüdürlüğüne Motosiklet, Temizlik hizmetlerinde çalışan firma elemanlarının tam güne çıkarılması, Müdür ve Şef açığının giderilmesi, Rize PTT Başmüdürlüğünde çalışan personellerin faydalanabilmesini teminen Rize Üniversitesi Diş Fakültesiyle sağlık yardım sandığının sözleşme imzalanmasını, Mersin PTT Başmüdürlüğüne memur ve dağıtıcı münhallerinin ivedilikle doldurulmasını ve cihet parselizasyonunun yeniden yapılması, Gaziantep PTT Başmüdürlüğü sorumluluk alanında bulunan cihet parselizasyonu çalışmasının yeniden yapılması, Antalya PTT Başmüdürlüğüne bağlı merkezlerin sıramatik ve ATM lerinin yenilenmesi, tüm merkezlere güvenlik görevlisi verilmesi,Cumartesi günleri hizmete açılan Şubelerin hizmete kapatılması,
Muğla PTT Başmüdürlüğüne bağlı Seydikemer PTT Merkezinin Memur ve dağıtıcı normu eksik olup, ivedilikle norm çalışmasının yapılması ve tespit edilen normların doldurulmasını, Fethiye PTT Merkezine bağlı Göcek, Hisarönü, ve ölüdeniz PTT Şubelerinin cumartesi günü hizmete açılmış olup, daha öncede deneme mahiyetinde hizmete açılmış ve geliri olmadığından tekrar kapatılmıştı, aynı şubelerin Cumertesi mesaisine kapatılması, Diyarbakır PTT Başmüdürlüğüne 8 motorsiklet 2 araç tahsis edilmesini, Sivas PTT Başmüdürlüğünde münhal bulunan dağıtıcı eksiğinin ilk imkanda karşılanması, Düzce PTT Merkez Müdürlüğüne 1 adet elektrik-elektronik teknisyeni tahsis edilmesi, Bitlis PTT Başmüdürlüğünün personel, araç ve güvenlik görevlisi münhalinin karşılanması,
MADDE -29
İZMİR PTT BAŞMÜDÜRLÜĞÜ:
1- Sendikamız tarafından yapılan incelemelerde 1022 cihet belirlenmiş fakat Başmüdürlük tarafından cihet sayısı 926’ ya düşürülmüştür. Cihet sayısının 1022 olarak tescil edilmesi,
MADDE -30
İSTANBUL AVRUPA YAKASI PTT BAŞMÜDÜRLÜĞÜ:
1-Başmüdürlüğümüze bağlı (Sirkeci, Fatih, Şişli, Beyoğlu, Bakırköy) PTT Merkezlerinde yeniden başlayan Cumartesi mesaisi uygulamasının işgücü ve maddi yönden İdareye yük getirdiğinden kaldırılması.
2-Tüm PTT Şubelerinde en az iki memur çalıştırılması, birbirine yakın PTT Şubelerinin birleştirilerek Şube Şefliği olması, ayrıca her Şubeye Can ve mal güvenliği için birer güvenlik görevlisi verilmesi.
3-İdari izinli olarak karar verilen günlerde (arife günü vb) Tüm PTT Merkez ve Şubelerinin Kapalı Tutulması.
4 – PTT A.Ş. Genel Müdürlüğünüzün son yaptığı personel alımlarında İstanbul Avrupa yakasına hiç dağıtıcı personel verilmemiş, ayrıca dağıtıcılıktan memurluk sınavını kazanan 93 personel olmasına rağmen İstanbul’ a dağıtıcı personel verilmemiştir.İstanbul ilinin iş potansiyeli göz önüne alınarak en kısa süre içerisinde personel alımı yapılması,
5 – İstanbul’ da cihetlerin geniş olması, personel ve araç eksiğinin hat safhada olması nedeniyle dağıtım sağlıklı yapılamamakta çalışanlar büyük risk altında kalmaktadır. Sıkıntıların giderilebilmesi için cihet parselizasyonunun yeniden yapılarak taşeron elemanı yerine 200 adet idari hizmet sözleşmeli personel alımı yapılması,
MADDE – 31
İSTANBUL ANADOLU YAKASI PTT BAŞMÜDÜRLÜĞÜ
1 - 2014 ve 2015 yıllarını kapsayan toplu sözleşmenin 47. Maddesinde Büyükşehirlerde görev yapan Posta dağıtıcılarına ücretsiz seyahat kartı verilir denilmektedir.
Toplu sözleşme kanun niteliğinde olmasına rağmen İstanbul Anadolu Yakası PTT Başmüdürlüğü Toplu Sözleşmede belirtilmediği halde dağıtıcılara kısıtlama getirmekte ve kısıtlamaya görevi gereği uyamayan dağıtıcılara zimmet çıkartılmaktadır. Şöyle ki; metrolara binenlerden 97 kuruş kesildiği halde personelden 1,95 TL zimmet kesilmektedir.
İstanbul Anadolu Yakası PTT Başmüdürlüğü’ nün Toplu Sözleşmeye uygun olarak dağıtıcı personellerden zimmet almaması ve almış olduğu zimmet var ise alınan zimmetlerin personele iade edilmesi için gereğinin yapılması,
2 – İstanbul Anadolu yakasında 12 adet dağıtım merkezi bulunmaktadır. Bu dağıtım merkezlerinin tamamında personel açığı bulunmaktadır. Personel açığı bazı merkezlerde fazla bazılarında ise daha azdır.
Bu durumun düzeltilmesi için tüm merkezlerin norm durumları ve personel açıkları gözden geçirilerek tüm merkezlerdeki personel açığının yüzdelik olarak eşit hale getirilmesi,
3 – İstanbul Anadolu yakasında şef kadrolarında açık bulunduğundan şefler sıklıkla geçici olarak başka merkezlere görevlendirilmektedir. Bu durumun düzeltilmesi için açılacak olan şeflik sınavında bütün merkezlerin şef norm kadrolarının doldurulması,
MADDE -32
KARABÜK PTT BAŞMÜDÜRLÜĞÜ
Şubelerin hırsızlığa karşı korunmasının sağlanması ve 1 memur olan şube normlarının 2 memura çıkarılması, Başmüdürlüğün 2’ den 1’e düşürülen otomasyon teknisyeni kadrosu nedeniyle mevcut teknisyen yeterli olamamakta, izinli ve raporlu olduğunda meydana gelen arızalar nedeniyle vatandaşa hizmet sunulamaz duruma gelinmiştir. Teknisyen normu yeniden ikiye çıkarılmalıdır.
MADDE -33
KONYA PTT BAŞMÜDÜRLÜĞÜ:
Konya’da servisten faydalanamayan personellere yol ücretinin ödenmesi, Konya ilinin hızla büyümesi nedeniyle dağıtıcı cihetlerinin yeniden parsalizasyonunun yapılmasını,
Alaaddin PTT Merkez Müdürlüğünün veznedar normunun 2’ye çıkarılması,
MADDE -34
BURSA PTT BAŞMÜDÜRLÜĞÜ
Personel sıkıntısının giderilmesi, Şubelerin memur normunun 2’ye çıkarılması, vardiyalı çalışan PİM ve KİM personeline kumanya veya ücretinin verilmesi, Kreş açılması veya mevcut kreşlerle anlaşma yapılması,
Bursa PTT Başmüdürlük hizmet binası dahil olmak üzere, heykel, Hürriyet, Gencosman ve Beşevler PTT Merkez Müdürlüklerinin şubesi fazla olduğundan mevcut temizlik görevlisinin dışında birer temizlik görevlisi tahsis edilmersini,
MADDE -35
ERZURUM PTT BAŞMÜDÜRLÜĞÜ :
1 - Erzurum PTT Başmüdürlüğü’ ne bağlı Erzurum PTT Merkez Müdürlüğü’ ne bir müdür atanması, ihtisas servislerine 3 müdür yine sorumluluk alanında norma göre 2 kontrolör verilmesi.
2 – dağıtıcılıktan memurluğa geçiş sınavında 9 dağıtıcı sınavı kazanarak memur olmuştur, aynı zamanda 12 dağıtıcı norm eksiği de önceden bulunmaktadır. Bu durumda 22 dağıtıcı açığa var iken 12 dağıtıcı ataması yapılmış fakat bunlardan hiç biri işe başlamak için müracaat etmemiştir.
Bu durumun düzeltilmesi için yeniden atama yapılması.
3 - Bağlı merkez ve ilçelerde ise 10 Müdür, 3 Şef, ve 4 veznedar açığı bulunmaktadır.
MADDE -36
HATAY PTT BAŞMÜDÜRLÜĞÜ:
Hatay ilinin Büyükşehir olması nedeniyle Antakya PTT Merkezine Bir Posta Dağıtım ve Toplama Merkezi Kurulması, yeni ilçe olan Arsuz ve Defne ilçelerine aynı adla PTT Müdürlükleri açılması,
Ayrıca, Hatay ili Büyükşehir olduğundan tüm belde, köy ve mezraların büyük şehrin mahallesi olduğundan dağıtım hizmetlerinin sağlıklı yürütülmesini teminen Hatay PTT Başmüdürlüğünün 07.03.2014 gün ve 1942 sayılı yazısıyla dağıtım cihetlerinin yeniden düzenlenerek normlarının arttırılması, 10 dağıtıcı memur olmasına rağmen 3 dağıtıcı idari Hizmet Sözleşmesi personel tahsis edilmiş olup, ivedilikle 10 adet dağıtıcı tahsis edilmesi,
MADDE -37
SAMSUN PTT BAŞÜDÜRLÜĞÜ
Çarşamba PTT Merkezinin köy dağıtımının 1’den 2’ye çıkarılmasını, motosikletlerin çok yıprandığından yeni motosikletlerin biran önce tahsis edilmesi,
19 Mayıs PTT Müdürlüğüne 2014 yılı içerisinde yeniden çihet parselizasyonunun yapılması,
Memur ve dağıtıcı münhallerinin ilk imkanda karşılanması,
MADDE-38
KOCAELİ PTT BAŞMÜDÜRLÜĞÜ
Kocaeli Büyük şehir kapsamında olup, çalışanların evden işlerine ve işyerinde evlerine gidip gelmesi için servis konulması, servis konulamaması halinde Büyükşehir sınırları içerisinde çalışan tüm personellerine yol ücreti ödenmesi,
MADDE -39
ŞANLIURFA PTT BAŞMÜDÜRLÜĞÜ:
Şanlıurfa PTT Başmüdürlüğüne bağlı merkezlerin 21 dağıtıcı personel eksiği bulunmakta olup, ilk imkanda karşılanması,
BİRLİK HABER-SEN