Gündoğdu: “Kültür ve Medeniyet Değerlerimize Sahip Çıkmalıyız”
Gündoğdu, “Mesailerimizin tamamını medeniyetimizin inşasına ayırmak zorundayız. Memur-Sen ve bağlı sendikalarımız; devlet, millet, artık ahlak ve değer politikalarımıza insan merkezli olarak daha çok ağırlık vermeliyiz” dedi.
Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı Kültür Memur-Sen tarafından düzenlenen “Kültür, Sanat ve Basın Ödülleri” programı Ankara İçkale Otel’de yapıldı. Programda Ajans Haberleri, Görsel Medya ve Yazılı Medya dalında ödüller sahiplerini buldu. Programda onursal ödüller ise Yedi Güzel adamın ağabeyi, Memur-Sen’in onursal eş başkanı, mütefekkir Nuri Pakdil ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu'ya verildi. Türk Halk Müziği Sanatçısı Neşet Abalıoğlu da ödüle layık görüldü.
Programda konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "Kültür Memur-Sen’i yürekten kutluyorum. Niye milli takımı oluşturamadık diye sitem ediyordum ama Kültür Memur-Sen, milli takımın 11. Üyeliğini alarak farkındalık oluşturdu” dedi. Gündoğdu, ödülü hak edenlerin aldığı bir programı düzenlediği için Kültür Memur-Sen’e teşekkür etti. Mehmet Akif İnan ve diğer öncülerin taşıdıkları bayrağı ileriye taşımak istediklerini belirten Gündoğdu, “Bizim devraldığımız miras emeğin, özgürlüğün, insanı birlikte ele almayı gerektiriyor. Mehmet Akif İnan ağabeyimiz ve diğer öncülerimizin ileriye taşıdığı bayrak emeğin insanlığın hak ettiği değeri alması ötekileştirmenin olmadığı bir ortamda yer almanın adıdır” diye konuştu.
Ödüle layık görülen basın emekçilerinin medeniyet vurgusuyla durdukları yerin çok önemli olduğunu belirten Gündoğdu, “Ödül alan arkadaşlarımız Hz. Mevlana’nın pergel metaforunu baz alarak hareket ediyor, bir ayağı kendi medeniyetinde sabit diğer ayağı dünyadaki toplumsal sorunlara duyarlı bir şekilde yaklaşıyorlar. Ayrıca eski Türkiye’den kurtulma, yeni Türkiye’nin inşası yolunda gösterdikleri dik duruştan ötürü de tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.
“VESAYETİN YÜZDE 99’NU DEŞİFRE ETTİK”
Dün vesayetle boğuşan bir ülke iken şimdi vesayeti ifşa konusunda yüzde 99 başarılı olduklarını belirten Gündoğdu, “Mesailerimizin tamamını medeniyetin inşasına ayırmak zorundayız. Kültür Memur-Sen’imiz, Memur-Sen’imiz ve bağlı sendikalarımız, devlet, millet, artık ahlak ve değer politikalarımıza insan merkezli olarak daha çok ağırlık vermeliyiz” dedi. Gençlerin sadece sınava tabi tutulmaması gerektiğini söyleyen Gündoğdu, “Bu sitem yerine, onları insan merkezli bir sistemde ele almalıyız, onların ahlaklı, dürüst olmasını, kariyer yapmanın önünde tutmalıyız. Millet olarak buna mecburuz" ifadelerini kullandı.
“ÇÖZÜM SÜRECİ, ORTADOĞU’DA BARIŞIN ÖNSÖZÜ”
Çözüm Süreci’nin başarıya ulaşması için yoğun ter akıttıklarını vurgulayan Gündoğdu, Çözüm Süreci’ni, Türk’ün, Kürt’ün, Arap’ın, barış çığlığı attığı bir süreç olarak gördüğünü belirtti.
Haziran’da genel seçimlerin olduğunu hatırlatan Gündoğdu, “Daha önceki seçimlerde siyasi partilerin tamamı yeni anayasa vaadinde bulunmuştu. Ama bizler darbecilerin anayasasından medet uman siyasiler yüzünden yeni anayasaya kavuşamadık. Öyle ise bütün siyasi partilere çağrımız, seçim vaatlerine, yeni anayasa ve çözüm süreciyle ilgili ne düşünüyorlarsa onları koymalarıdır. 2015 Haziran ayından sonra hiçbir bahaneniz kalmayacağını görerek bu millete sahici vaatlerde bulunmamız gerekir diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.
“MEDENİYET DAVAMIZI İLERİ TAŞIMALIYIZ”
“Biz bu ülkede kiracı değil ev sahibiyiz” diyen Gündoğdu şöyle devam etti: “ Bu ülkeyi bize emanet eden medeniyet öncülerimiz büyük bedeller ödedi. Bizler de ödeyerek medeniyet davamızı ileriye taşımalıyız. Kültür Memur-Sen’lilere eser bırakmayı tavsiye ediyorum. Medeniyet davamızın öncüleri gibi, eser bırakmanın ne kadar güzel olduğunun da altını çiziyorum. Örgütlüğünü, örgütlü toplumun, yöneten toplum olma sevdasını daha ileri götürerek, o büyük mirası kuşanmamız ve amel defterimizi ebediyen açık bırakmamız gerekir diye düşünüyorum.”
Gündoğdu, konuşmasının sonunda ödül alan gazetecileri tebrik etti.
“DAHA FAZLA ÇALIŞACAĞIZ”
Kültür Memur-Sen Genel Başkanı Mecit Erdoğan ise yaptığı konuşmada yetkili sendika olarak bundan sonra çok daha fazla ter dökeceklerini belirterek, “Artık bütün gücümüzle sahadayız, üyelerimizden ve çalışanlardan aldığımız güçle, onların bize verdiği emaneti layıkıyla taşımak için var gücümüzle çalışmaktayız. Alanda yürüttüğümüz çalışmalarda hiç kimseyi dışlamadan, ötelemeden, siyasi görüşüne, mezhebine, meşrebine, partisine, rengine ve ırkına bakmaksızın tam bir kardeşlik anlayışıyla kendimizi, çalışmalarımızı anlatarak bu günlere, bu başarıya ulaştık. Şimdi daha fazla çalışacağız” dedi.
VESAYETİN ARACI
“Kültürümüzü, medeniyet değerlerimizi korumak ve yaşatmak bu aziz milletin evlatlarına emanettir” diyen Erdoğan, kültürün bugüne kadar vesayetin yeniden üretilmesi aracı olarak, kültürün millete küfretmenin bir yolu olarak kullanıldığını söyledi. Kültürün bir değerler alanı olduğunu ifade eden Erdoğan, “Kültür bizim için medeniyeti, yeniden büyük Türkiye'yi inşa etmemizin temel aracıdır. Kültür, medeniyete zemin hazırlar. Medeniyet de kültürü ayakta tutar. Medeniyet ile kültür arasındaki bağlılık öyle bir şeydir ki, onları birbirinden ayırmak, her ikisini de inkâr etmek anlamına gelir. Kültürü biz asli amacına uygun olarak kullanmanın mücadelesini vereceğiz” diye konuştu.
“BİZE BIRAKILAN MİRASA SAHİP ÇIKMALIYIZ”
İslam medeniyetinden kalan mirasa toplum olarak sahip çıkma çağrısında bulunan Erdoğan, “İslam kültür ve medeniyeti sanat ve estetiğin şaheserleriyle asırlara damgasını vurmuştur. Nitekim bilgi ve hikmetin, taşa, tuğlaya sindiği estetik harikası camiler, nağmeden gönüle dökülen musikiler, bilinçli dindarlığın ilim aşkıyla şekillendirdiği külliyeler, olabildiğince naif bir dindarlık anlayışının izini taşıyan nice mimari eserlerle İslam sanatı, bir dantel gibi arzın dört bir yanında işlenmekle kalmamış, aynı zamanda öte dünyadan inşirahlarla ruh ve gönüllerin manevi ikliminde de derin izler bırakmıştır. Şimdi o izleri yeniden hatırlamak, hatırlatmak zorundayız” ifadelerini kullandı.
Çalışanlara daha fazla refah, ülkeye daha fazla huzur, daha fazla demokrasi ve özgürlük; millete daha derin bir kardeşlik ve dünya mazlumlarına daha çok destek için sendikacılık yaptıklarını vurgulayan Erdoğan, emeğe değer verip, ekmeği büyütmek için mücadele ettiklerini belirtti.
“HAKARET BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ OLAMAZ”
“Basın özgürlüğüne evet, ancak kutsallara saldırıya ve hakarete hayır, kainatın efendisi, rahmet Peygamberi, sevgililer sevgilisi efendimiz (S.A.V.)e hakaret edilmesini şiddetle kınıyorum” diyen Erdoğan, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Fransa'daki karikatürislerin infazından sonra dünyanın gösterdiği yapmacık tepki, akla Filistinli çizer Naci El Ali'yi getirdi. El Ali, Londra'da 27 yıl önce İsrail ajanları tarafından sessiz sedasız bir şekilde katledilmişti. El Ali'nin tek amacı, işgal altındaki topraklarında yaşanan İsrail zulmünü kalemiyle dünyaya anlatmaktı. Bunun için dünyaca tanınan Hanzala karakterini üretmişti. Ama Hanzala da onu çizen Naci El Ali için de dünyadan tek ses gelmedi. Mossad'ın katlettiği kültür elçisi için ses çıkartmayan kültür maskesi altında İslam'a saldırıları meşrulaştırmak adına alanlara indiler.. Biz her türlü terörün karşısında mazlumun yanındayız ama çifte standartların da farkındayız. Naci el-Ali; Hanzala'yı, insanlığın Filistin'de yaşananlara sessiz kalmasından ötürü bir küskünlüğün ifadesi olarak sürekli sırtı dönük halde resmetmişti. Artık Hanzala yüzünü dönmeli. Dönmesi için tüm vicdan sahipleri Filistin davası adına ayağa kalkmalı.”
“İSLAM AKSİYON GEREKTİRİR”
Programda, ünlü şair ve mütefekkir Nuri Pakdil’e de onur ödülü takdim edildi. Pakdil’e ödülünü Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu verdi. Pakdil, ödülü alırken yaptığı konuşmada, kendisini, Memur-Sen’in onursal eş Başkanı olarak niteleyen, Ahmet Gündoğdu’ya teşekkür etti.
Pakdil, “7 Güzel Adam’dan biri olan Memur-Sen’in kurucu Genel Başkanı Mehmet Akif İnan’ı rahmetle anıyor, o ve Cahit Zarifoğlu için dua etmenizi istiyorum” dedi. Salonu dolduran kalabalığı, anti-faşist, anti-emperyalist, anti-kapitalist ve anti-firavunist duygularla selamlayan Pakdil, “Bizim ulu önderimiz, Hz Peygamber’dir. Hz. Peygamber söz konusu olduğunda durağan bir şekilde kalmamalıyız. İslam refleks gerektirir, İslam aksiyon gerektirir, hepinizi harekete geçmeye çağırıyorum” diye konuştu.
İşte ödüle layık görülen isimler:
Ajans Haberleri Dalı
İHA-TGRT Temsilcisi Batuhan Yaşar ve Anadolu Ajansı Yurt Dışı Haberler Direktörü Hasan Öymez adına çalışma arkadaşına ödülü Kültür Memur-Sen Genel Başkanı Mecit Erdoğan tarafından verildi.
Görsel Medya Dalı
TRT Haber ve Spor Yayınları Dairesi Başkanı Nasuhi Güngör adına verilen ödülü TRT Haber Haber Koordinatörü Bünyamin Şahin Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu'nun elinden aldı.
24 TV Ankara Haber Müdürü Melik Yiğitel’e ödülünü, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş verdi.
Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Kıvanç, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar’ın elinden aldı.
Kanal A Çerçeve Programı Yapımcısı ve Sunucusu Fatih Şahin ödülünü Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul’dan aldı.
TRT Türk Haber Müdür Yardımcısı Mehmet Birgül’e ödülü Sosyal Güvenlik Kurumu Yönetim Kurulu üyesi Halit Ortaköy tarafından verildi.
TRT Kürdi Haber Müdürü Gülabi Eryaman ödülünü Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen’den aldı.
TV Net Ankara Haber Müdürü Rıdvan Karaca’ya ödülünü Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Yavuz verdi.
Yazılı Medya Dalı
Akşam Gazetesi Ankara Temsilcisi Emin Pazarcı'ya ödülünü Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu verdi.
Milli Gazete İstihbarat Şefi Ahmet Açıkay’a ödülü Kültür Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Fahri Ekinci tarafından verildi.
Milat Gazetesi Ankara Temsilcisi Bayram Zilan’a ödülü Kültür Memur-Sen Denetim Kurul Başkan Mehmet Özdemir verdi.
Vakit Gazetesi Ankara Temsilcisi Serdar Arseven ve Sabah Gazetesi Ankara Haber Müdürü Yahya Bostan ödülünü Kültür Memur-Sen Genel Başkanı Mecit Erdoğan’ın elinden aldı.
Yeni Şafak Gazetesi Muhabiri Nil Gülsüm Gül ödülü Kültür Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Yücekaya tarafından veridi.
Yeni Asya Gazetesi Ankara Temsilcisi Mehmet Kara’ya ödülü Kültür Memur Sen Genel Başkan Yardımcısı Fahri Ekinci tarafından verildi.
Onursal Ödüller
Yedi Güzel adamın ağabeyi, Memur-Seni’in onursal eş başkanı, mütefekkir Nuri Pakdil onur ödülünü Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu’nun elinden aldı.
Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu’ya ödülünü Kültür Memur-Sen Genel Başkanı Mecit Erdoğan takdim etti.
Türk Halk Müziği Sanatçısı Neşet Abalıoğlu’ya ödülü Kültür Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Yücekaya tarafından verildi.