Filistinliler Ümmet Adına Mescid-i Aksa'nın Bekçileridir
Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Filistin halkının, ümmet adına Mescid-İ Aksa'nın bekçiliğini yaptığını söyledi. Gündoğdu, Filistin, Kudüs ve Mescid-i Aksa'da İsrail tarafından yapılan zulme sessiz kalınamayacağının altını çizdi.
1948 Filistin İslami Hareketi Başkan Yardımcısı Kemal Hatip, Mirasımız Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Demirci ve beraberindeki heyet Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu’yu makamında ziyaret etti.
FİLİSTİN DAVASINA ADANMIŞ RUHLAR
Filistin davasını sadece Filistinlilerin davası olarak görmediklerini ifade eden Kudüs Muhafızı ve 1948 Hareketi Başkan Yardımcısı Kemal Hatip şunları kaydetti: ”Filistin davasını tüm Müslüman’ların davası olarak gördük. Mescid-i Aksa sadece Filistinlilerin veya Arap’ların mescidi değil, tüm Müslüman’ların mescididir. Biz kendimizi Mescid-i Aksa davasına adadık. Dünya’yı gezip Kudüs’ü, Mescid-i Aksa’yı anlatmayı kendimize bir vazife olarak görüyoruz. Herkesin bildiği gibi Kudüs iki aşama ile işgal edildi. Birinci aşama 1948 yılındaydı. 1948 yılında Filistin de yaşayan 850 bin Filistinli göç edilmeye zorlandı. Birçok Filistinli Suriye, Lübnan ve Mısır başta olmak üzere tüm dünyaya dağıldılar. 1948 yılında, İsrail’in kurulduğu yıl, 150 bin Filistinli Filistin’de kaldı. İkinci aşamada Kudüs tamamen işgal edildi. Birinci aşamada sadece Filistin’in batı kısmı işgal edilmişti. İkinci aşamada, yani 1967 yılında Filistin’in tamamını işgal ettiler. 1948 yılında Filistin’de sadece 150 bin Filistinli kalmıştı. Şimdi ise Filistinlilerin sayısı 1,5 milyonu aşıyor.”
FİLİSTİNLİLERİN TEK GAYESİ İSLAMİ KİMLİKLERİNİ KORUMA
1948 yılından bu yana İsraillilerin Filistinli kardeşlerimizin İslami kimliğini silmeye çalıştığını kaydeden Kemal Hatip, “İsrailli’lerin İslami kimliğimizi bozma çabalarına rağmen Filistinliler olarak kimliğimizi korumaya çalıştık, İslamiyet’i korumaya çalıştık. Ve şimdi Elhamdülillah Filistin’de İslamiyet’i yaşamaya çalışıyoruz. 1948 yılında Filistin topraklarında yaşamamıza rağmen İsrail, Filistinlilere İsrail kimliği ve pasaportu verdi. Şu anda İsrail kimliği ve pasaportu taşıdığımız için Mescid-i Aksa’ya ve Kudüs’e rahat bir şekilde girebiliyor ve Mescid-i Aksa’da faaliyetler yapabiliyoruz. Ne yazık ki Batı Şeria’daki Müslüman kardeşlerimiz İsrail kimliği ve pasaportu olmadığı için Mescid-i Aksa’ya giremiyorlar”şeklinde konuştu.
FİLİSTİN OSMANLI TOPRAKLARININ BİR PARÇASIDIR
Eskiden Filistin Osmanlı topraklarının bir parçası olduğunu ifade eden Başkan Yardımcısı Kemal Hatip konuşmasına şu şekilde devam etti: “1967 yılında İsrail Mescid-i Aksa’yı işgal ettiğinde, İsrail bayrağını Kubbe-i Sahra’ya dikmişti. O tarihlerde Türkiye’nin Kudüs Büyükelçisi Mescid-i Aksa’ya geldi ve İsrail’e şunları söyledi: ‘Evet siz Arapları yendiniz. Burayı işgal ettiniz ama Mescid-i Aksa Arapların mekânı değil, Müslümanların mekânıdır. Derhal İsrail bayrağını Mescid-i Aksa’dan indirin şeklinde tavrını net bir şekilde koydu ve bunun üzerine İsrail bayrağını Mescid-i Aksa’dan indirdi.”
FİLİSTİNLİLER ÜMMET ADINA MESCİD-İ AKSA’NIN BEKÇİLERİDİR
Genel Başkan Gündoğdu, Filistin meselesine bütün Müslümanların meselesi olarak baktıklarının altını çizdi. Kudüs'ün, Mescid-i Aksa'nın Memur-Sen için ayrı bir önem taşıdığını belirterek şöyle konuştu, "Kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan Kudüs şairi olarak da bilinir. İnan, şiirinde
"Mescid-i Aksa’yı görüm düşümde
Götür Müslüman selam diyordu
Dayanamıyorum bu ayrılığa
Kucaklasın beni İslâm diyordu". diye seslenir. O yüzden bizim için daha büyük manalar taşır. Memur-Sen, 707 bin üyesiyle Türkiye'nin en büyük konfederasyonudur. Kurulduğumuz günden bu yana sadece kamu görevlilerinin haklarını savunan bir STK değil ülkemizde ve dünyanın neresinde mazlumun ve mağdur varsa yanında olduk. Nerede bir haksızlığa uğramış varsa yanında olduk olmaya devam edeceğiz. Mısır, Suriye, Arakan, Myanmar ve Filistin de yaşananlara sessiz kalmadık kalmayacağız. Daha önce de büyük bir Kudüs mitingi yapmıştık. Bundan sonra da Filistin için her şeyi yapmaya hazırız.
Mescid-i Aksa’nın Müslümanların ilk kıblesi ve harem mescitlerin üçüncüsü olduğunu kaydeden Gündoğdu, “ Mescid-i Aksa'nın fazilet ve ehemmiyeti hakkında Peygamber Efendimiz(SAV)’in birçok Hadis-iŞerif’i bulunmaktadır. Efendimiz(SAV) bir Hadis-i Şerif’inde şöyle buyurmuştur: ‘Yolculuk ancak şu üç mescitten birine olur: Benim şu mescidime, Mescid-i Haram'a ve Mescid-i Aksa'ya.’ Burada kastedilen yolculuk ibadet kastıyla olan özel yolculuktur. Bu Hadis-i Şerif dolayısıyla Mescid-i Aksa, harem mescitlerin üçüncüsü sayılmıştır” ifadelerini kullandı.
Mescid-i Aksa’nın Müslümanlar için önemi hakkında da değerlendirmelerde bulunan Gündoğdu şunları kaydetti: “İsrail tarafından Mescid-i Aksa’nın alt kısmında kazı çalışmaları başlatıldığı hakkında bilgi sahibiyiz. Kazı çalışmaları ile birlikte Mescid-i Aksa’da meydana gelen çöküntülerin ardından Müslümanların endişeleri her geçen gün daha da artıyor ve Mescid-i Aksa’nın durumu giderek daha kritik bir hal alıyor. İsrail’in Mescid-i Aksa ve çevresiyle ilgili yürüttüğü sinsi projelerin başında gelen kazı çalışmaları, hız kazanarak devam ediyor. Bu durum Memur-Sen ailesi olarak bizleri ve tüm Müslümanları derinden üzüyor. Mescid-i Aksa Müslümanlar için Ümmet’in Kalesi konumundadır, Filistinliler de Ümmet adına Mescid-i Aksa’nın bekçileridir.”
Samimi bir atmosferde geçen ziyarette Memur-Sen Genel Başkan Yardımcıları Hacı Bayram Tonbul, Mehmet Emin Esen, Ekrem Yavuz, Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, Birlik-Haber-Sen Genel Başkanı Gürbüz İnaltekin hazır bulundu. Genel Başkan Gündoğdu heyete günün anısına tablo hediye etti.