DARBECİLERİN ÇARKINA SU TAŞIMAK, SENDİKACILIĞA YAKIŞMAZ
Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "Darbecilerin çarkına su taşımak sendikacılığa yakışmaz" dedi.
Osmaniye'de Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Sivil Toplum, Sivil Anayasa ve Memur-Sen" konulu konferansta konuşan Gündoğdu, 2 tür sendikacılık olduğunu belirterek, "Biri darbesever sendikacılık, diğeri darbesavar sendikacılık. Darbecilerin çarkına su taşımak sendikacılığa yakışmaz, bu bize yakışmaz. Memur-Sen, 'Ortak Akıl Hareketi'ni bunun için kurup öncülük etti. Sendikacılık anlayışlarımızın olmazsa olmazlarından biri de inşacı ve dönüştürücü sendikacılıktır" dedi.
Çağdaş dünyanın gelişmişlik göstergesinin sivilleşmeyle ölçüldüğünü belirten Gündoğdu, "Sivil toplumu sivilceli değil de sivilse, siyaseti birey adına yapanlardan oluşan sivil siyaset varsa, medyası hortumcu değil, sivilse, o çağdaş dünya içinde gelişmişlik olarak kabul edilir." diye konuştu.
Demokratikleşme serüveni içinde çocuklara ve torunlarına övünerek anlatabilecekleri bir tablonun olmadığına dikkat çeken Gündoğdu, "Birey olarak taşın altına elimizi koymada yetersiz kalışımız, toplum olarak da kayıt dışı olmaya razı oluşumuz ile hak ve özgürlüklerin verilmesi konusunu genelde siyasetçilerin uhdesine bırakıp, siyasetçilerin de oy alıyorken, ‘evet bu haklarınızı veriyoruz’ deyip darbecileri görünce de millete kaçacak yer aramasıyla "Oy, oy" dedirttiği günlerin tarihin çöplüğündeki yerini almasını önemsiyoruz. Onun için de Memur-Sen'in sivil duruşunu ve sivil anayasa beklentimizi sizlerle paylaşma gereği duyuyoruz." ifadelerini kullandı.
Sivil anayasa isteklerini bir kez daha gündeme getiren Gündoğdu, "Emeğin ve saygının olmadığı yerde demokrasiden bahsedemezsiniz. Alın terine önem verilmeyen yerde özgürlükten bahsedemezsiniz. Ekmek ne kadar büyüyorsa, özgürlük de o kadar genişleyecek demektir. Sendikamızın yaptığı bu tanım ülkemiz ve üyemiz adına sendikacılık yapmaktır. Sendikamız ekmeğin iktidarlar karşısında korunması ve büyütülmesi, diğer taraftan hem özgürlüğü hem de ekmeği tokatlayan darbecilere karşı saygın ve milletin yanında bir duruş göstermektedir. Ortak akıl hareketi bunun için kurulmuştur. Türkiye'yi geri götüren darbelere karşı çıkma cesaretini göstermiştir. Bir insan ya darbe severdir, ya darbe savardır. Biz sendika olarak halkımızın yanında olmayı tercih ettik." şeklinde konuştu.
İnsanlık adına da sendikacılık yaptıklarını belirten Gündoğdu, İsrail'in Filistinlilere yaptığı zulmü, Türkiye'de düzenledikleri mitinglerle protesto ettiklerini hatırlattı. ABD Başkanı Barack Obama'nın Türkiye ziyaretini de değerlendiren Gündoğdu, "30 ülke arasından Türkiye'nin seçilmesi bir avantaj olabilir. Ancak bu seçilmenin karşılığında talepler ve bu taleplere vereceğimiz cevaplar için sayın Başbakan'dan dileğimiz; vereceğiniz cevaplar tıpkı Danimarka'ya verdiğiniz cevaplar gibi dik olsun ki, bu millet sizi izlemeye devam etsin" diye konuştu.
Konuşmasının sonunda geçtiğimiz ay helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'ndan da övgü ile bahseden Ahmet Gündoğdu, ''Yazıcıoğlu, 17 yıllık arkadaşım ve dostumdu. Hayatta iken sendikamız ile yakından ilgilenmiş ve sorunlarımızın çözümü konusunda, sıkıntılarımızı meclise taşımak için her zaman işbirliği içinde olduğumuz değerli ve örnek bir siyasetçiydi" dedi.
KONFERANSLA İLGİLİ BASINDA YER ALAN HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ